Slaap, en dan vooral beter slapen, is een grote factor voor jouw energieniveau. Logisch toch, tijdens je nacht laden je batterijen terug op. Een donkere, koele kamer helpt al je al een pak verder op weg. Wat is nog van cruciaal belang om de kwaliteit van je slaap te verbeteren? Je adem. Verrassend?

Je adem bepaalt de kwaliteit van je slaap

Baby’s ademen normaal ‘s nachts door hun neus. Ze slapen op de meest natuurlijke manier en profiteren onbewust van de vele voordelen van door je neus te ademen. Als we ouder worden vergeten we door alle prikkels en stress om ‘s nachts (en ook overdag) door onze neus te ademen.

Wanneer je door je mond ademt, activeer je onbewust je ‘fight or flight’ systeem, het orthosympatische zenuwstelsel. Dit zorgt ervoor dat je lichaam zich in een actievere staat bevindt. Je komt zo moeilijker echt tot rust. Ademen door je mond verhoogt dus je stressreactie. En meer stress = minder goede slaap. Logisch, toch?

Je wilt dus voorkomen dat je ’s nachts met je mond open slaapt.

Hoe dan? Simpel: met een stukje tape.

Plak je mond af voor betere slaap

De logica is vrij eenvoudig: als je niet door je mond kunt ademen, adem je door je neus. Het lijkt een kleine verandering, maar het kan een gigantisch verschil maken.

Neusademhaling zorgt voor een vermindering van ontstekingen, betere slaap, beter geheugen en laat je immuunsysteem beter werken. Hoe dan? Ademen door je neus verhoogt de productie van stikstofmonoxide. Het belangrijkste? Je wordt meer uitgerust wakker, zonder een droge mond of keelpijn.

Geef jij deze simpele truc een kans? Laat ons zeker weten welk effect dit op jou heeft.

De gezondheidseffecten zijn zo groot dat er ondertussen zelfs speciale tape op de markt is om je mond wat vriendelijker dicht te plakken. 

DIRECT AAN DE SLAG?

Je bent enthousiast? Let's do this!
Vul onze vitaliteitcheck in en we nemen snel contact met jou op.

Moving Moments personal training & coaching. Een persoonlijke aanpak op jouw maat.

CONTACT

Sander Van Baelen

0486 80 43 39

sander@movingmoments.life

Bogaardstraat 48, Dessel

MOVING MOMENTS

Personal training en coaching voor meer energie, een fitte en gezonde levensstijl.