Let's get inspired!

Ademhaling lijkt vanzelfsprekend. Toch is het één van de krachtigste middelen om jouw energieniveau een gigantische boost te geven. Het is dus niet raar dat de grootste boosdoener voor jouw vermoeidheid hiermee te maken heeft: mondademhaling.

Sta jij er wel eens bij stil hoe vaak jij door jouw mond ademt? De meeste hebben er geen flauw idee van. Zo ben jij waarschijnlijk zelf ook. Tot je weet dat een mondademhaling een teken is van een slechte gezondheid.

Graag eens testen? Neem een stukje karton of iets dergelijks en hou dit tussen je lippen terwijl je je dagdagelijkse bezigheden doet. Wordt het moeilijk om vast te houden of valt het er zelfs regelmatig tussenuit dan adem je door je mond.⁠⁠

Let er ook eens op in je omgeving. Benieuwd of je merkt dat je regelmatig mensen ziet rondlopen met open mond, of je partner die de lippen niet op elkaar houdt wanneer jullie tv kijken, je kinderen die met open mond slapen, …. Je zal er van schrikken hoevaak het opvalt.

Het lijkt misschien heel onschuldig, maar dat is het zeker niet. Zo zorgt dit naast moeheid bijvoorbeeld ook voor meer darmklachten, meer ontstekingen, last van je sinussen en bepaalt dit zelfs de ontwikkeling van de kaken als kind.⁠⁠
⁠⁠
Dus: lippen op elkaar, tong tegen je gehemelte en adem door je neus.⁠

TIP!
Het boek ‘Breath’ van James Nestor omschrijft de gevolgen van foute ademhaling voor ons lichaam. Onderzoek toont dat kleine aanpassingen een grote impact hebben. Een eye-opener!

DIRECT AAN DE SLAG?

Je bent enthousiast? Let's do this!
Vul onze vitaliteitcheck in en we nemen snel contact met jou op.

CONTACT

Sander Van Baelen

0486 80 43 39

sander@movingmoments.life

Bogaardstraat 48, Dessel

MOVING MOMENTS

Personal training en coaching voor meer energie, een fitte en gezonde levensstijl.